Για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ χάθηκαν τα κονδύλια για την «ανθρωπολογική μελέτη οστών», ενώ για την αναστήλωση τζαμιού στη Μυτιλήνη βρέθηκαν λεφτά!!!

Για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ χάθηκαν τα κονδύλια για την «ανθρωπολογική μελέτη οστών», ενώ για την αναστήλωση τζαμιού στη Μυτιλήνη βρέθηκαν λεφτά!!!


Το πρόβλημα της χώρας είναι η συντήρηση των τζαμιών;

Σαν να μην έφτανε η οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων τώρα ήρθε και η ηθική, αφού βλέπουμε ότι η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει να «ξεπουλήσει» την ιστορία μας στους Σκοπιανούς.

 Την ίδια ώρα λοιπόν που οι Έλληνες πεινάνε και χάνουν τα σπίτια τους, βρέθηκαν λεφτά για την αναστήλωση Τζαμιού.

Με 1,2 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά του Αιγαίου η αναστήλωση του ξεχασμένου και ερειπωμένου Βαλιδέ Τζαμί, του μουσουλμανικού τεμένους στην οδό Σιγείου στη συνοικία Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης. 
Φορέας εκτέλεσης του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Το Βαλιδέ Τζαμί της Μυτιλήνης είναι το παλαιότερο οθωμανικό τέμενος στην Μυτιλήνη, η κτητορική επιγραφή στο υπέρθυρο της πρόσοψής του δε, αποδεικνύει ότι κτίστηκε το 1615 στο κέντρο της, εκτός του κάστρου, μουσουλμανικής συνοικίας της πόλης επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο από του υπουργείο Πολιτισμού το 1981.

Εκτός από την επισκευή του κυρίως χώρου του τζαμιού, η μελέτη προβλέπει την επισκευή και στήριξη του μιναρέ του.


 Ενώ αντίθετα στην Αμφίπολη συμβαίνει το εξής παράλογο: Εξέπνευσε η σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2015 και προέβλεπε τη δέσμευση για δύο έτη του ποσού των 236.000 ευρώ για «ανθρωπολογική μελέτη οστών»

Η μελέτη αυτή αφορούσε τη μελέτη 1.000 περίπου οστών που είχαν εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης και μόλις γινόταν θα λειτουργούσε συγκριτικά με τα οστά των πέντε ατόμων που είχαν βρεθεί στον Τύμβο Καστά.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στον τάφο είχαν βρεθεί οι εξής πέντε σκελετοί:

Μία γυναίκα περίπου 60 ετών
Δύο άνδρες περίπου 30 ετών
Ένα μωρό
Ένας νεκρός που είχε υποστεί αποτέφρωση, αγνώστου φύλου
Σκοπός του προγράμματος που προβλεπόταν από τη σύμβαση, ήταν η σύγκριση των οστών των πέντε ατόμων με οστά που βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης.
Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς την αδικία!!!

Υ.Γ: Τα οστά παραμένουν στο Μουσείο της Αμφίπολης ή έχουν μεταφερθεί κάπου αλλού;


Δ.Π

Η ομάδα ειδήσεων του Amfipolinews.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ