Για την ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μιλά σήμερα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η αρχαιολόγος Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ

Για την ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μιλά σήμερα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η αρχαιολόγος Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ

Η αρχαιολόγος και έφορος αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη, σε ομιλία που θα πραγματοποιήσει σήμερα, Παρασκευή 15/12 στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες και στοιχεία από την ανασκαφή του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη .Η εκδήλωση με τίτλο «Ανασκαφική έρευνα Τύμβου Καστά της Αμφίπολης 2012 -2014», διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Επιχειρηματιών «ΚΙΟΝΕΣ», σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης ,τον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας και θα ξεκινήσει στις 20.00  παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κυρίου Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Θάνου Αλέξανδρου. 
 

Στο τέλος της ομιλίας θα βραβευθεί και θα τιμηθεί η κ. Περιστέρη  για το σπουδαίο έργο της, διότι μετα και από την έγκριση ένταξης των έργων «στερέωσης, συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών», στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ , η ομιλία της και το έργο της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Πρόκειται όπως είναι γνωστό για ένα έργο που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Τουρισμού Αλέξανδρου Θάνου οι οποίοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν για την αναστήλωση και ανάδειξη του μνημείου ώστε να καταστεί επισκέψιμο.

Μετα την ομιλία και την βράβευση της Κυρίας Περιστέρη θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν της με πρόσκληση  που περιλαμβάνει πλούσιο γεύμα και κρασί. 


Στην εκδήλωση θα προσκαλέσουμε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έντυπο τύπο , ραδιόφωνα ,τηλεόραση να τιμήσουν και αναδείξουν το έργο της Κυρίας Περιστέρη και του Περιφερειάρχη μας που τιμούν την πόλη μας και την ιστορία μας αναδυκνείοντας τους θησαυρούς της Μακεδονίας μας. 

 

Πηγή: kiones.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ