"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ" ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ !

«Κάτω τα χέρια από την Ειδική Αγωγή. Μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών στην εκπαίδευση τώρα» διατράνωσαν χθες το πρωί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής ,στις Σέρρες και οι συνάδελφοί τουςεκπαιδευτικοί στα δημοτικά και νηπιαγωγεία των Σερρών . Στις 9:30 χθες το πρωί, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕκπαίδευσηςΣερρών και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Η κινητοποίηση ήτανστα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που είχε αναλάβει η ΔΟΕ μαζί με την ΟΛΜΕ, ενόψει της συζήτησης στην Βουλή αναφορικά με την Ειδική Αγωγή.

Ο Κώστας Στρίκας, αιρετός ΠΥΣΠΕ Σερρών, αναφερόμενος στην κινητοποίηση τόνισε«Η κινητοποίηση είναι στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει αναλάβει η ΔΟΕ μαζί με την ΟΛΜΕ, σήμερα στις 1 το μεσημέρι στην Βουλή για την απαράδεκτη τροπολογία που η κυβέρνηση προσπαθεί να απαξιώσει πλήρως τα βασικά πτυχία των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής ως προσόν διορισμού και να εισάγει άλλα κριτήρια για τον διορισμό των εκπαιδευτικών αυτών. Κάτι που είναι άδικο και επικίνδυνο ,πέρα από αυτό που δείχνει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο υπουργείο Παιδείας και στην κυβέρνηση δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί η Ειδική Αγωγή. Οι συνάδελφοι δουλεύουν εδώ και 15-16 χρόνια ως αναπληρωτές και με τις πρόσφατες τροπολογίες που πέρασε η κυβέρνηση δεν πρόκειται μέχρι και τα επόμενα δύο χρόνια ναγίνουν διορισμοί στην εκπαίδευση άρα θα πάνε στα δεκαοχτώ χρόνια αναπληρωτές»

«Ενώ θα έπρεπε ήδη να έχουν υλοποιηθεί οι εξαγγελίες για μόνιμους διορισμούς, οι είκοσι χιλιάδες που είπε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, οι οκτώ χιλιάδες η νυν πολιτική ηγεσία και τελικά είναι μηδενικοί οι διορισμοί όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτοί οι συνάδελφοι δίνουν τον αγών α, δίπλα στα παιδιά με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ένας τόσο σημαντικός αγώνας, ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης και ενώ η πολιτεία έπρεπε να το στηρίζει το απαξιώνει καθημερινά όλο και περισσότερο. Πέρα από άδικο είναι και επικίνδυνο ,τα παιδιά χρειάζονται αυτούς τους εκπαιδευτικούς που έχουν τελειώσει τα πανεπιστήμια τους για να επιτελούν αυτό ακριβώς το έργο και όχι να γίνει αυτό που κάνει η κυβέρνηση ,όποιος περνάει από έξω να τον παίρνουμε και να τον βαφτίζουμε εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής» σημείωσε ο κ. Στρίκας.

Και συνεχίζοντας υποστήριξε «.Νομίζω ότι αυτό δεν γίνετε πουθενά στον κόσμο . Προσπαθεί να απαξιώσει αυτά τα πτυχία, την δουλειά τους και να εισάγει γι α προφανείς σκοπούς , λειτουργώντας όπως στον υπόλοιπο δημόσιο βίο όπου επικρατεί η αναξιοκρατία το ίδιο θέλει να εφαρμόσει και στην εκπαίδευση. Εμείς διατρανώνουμε την αντίθεσή μας και ως σύλλογος και ως ομοσπονδία στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς αυτούςόπως και τους στηρίζουν και οι γονείς των παιδιών και δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα αφήσουμε να συμβεί αυτό «.

Ο Σάββας Μπερμπερίδης ,αντιπρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, δήλωσε« Πραγματικά είναι αόρατοι οι εκπαιδευτικοί αυτοί, επιτελούν ένα έργο το οποίο όχι μόνο είναι ορατό, είναι πάρα πολύ σημαντικό να στηρίζουν τα παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά δυστυχώς κανένας έξω στην ευρύτερη κοινωνία δεν βλέπει αυτή την κατάσταση,το σημαντικό έργο που επιτελούν . Είναι αόρατοι γιατί τείνουν να εξαφανιστούν από τις εκπαιδευτικές δομές ύστερα από τις προμελετημένες και χειρουργικής επέμβασης της σημερινής πολιτικής κυβέρνησης. Η οποία ακολουθεί την πολιτική συνέχιση των υπολοίπων κυβερνήσεων που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν ,διάλυσης όλων των δομών. Όλη αυτή η πολιτική είναι ένα αποτέλεσμα και μια προσπάθεια μείωσης και ελάττωσης του κόστους της εκπαίδευσης . Αυτή την στιγμή στην περιφερειακή Ενότητα τα άτομα που δουλεύουν και στηρίζουν την Ειδική Αγωγή καιΕκπαίδευση είναι 35-40 αναπληρωτές . Θ α πρέπει να δούμε ότι στο Πανελλήνιο δουλεύουν πάνω στην Ειδική Αγωγή 3500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και έχουμε άλλα 5000 αιτήματα που έχει εγκρίνει το υπουργείο για παράλληλη στήριξη και δυστυχώςαυτά τ α αιτήματα δεν έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησης. Έχουμε 5000 κενά που δεν καλύπτει το υπουργείο Παιδείας».Ο Νεκτάριος Κανακάρης ,εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής,δήλωσε»« Για μιαάλλη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο . Βρισκόμαστε σήμερα εδώ να διαμαρτυρηθούμε για την ξεδιάντροπη –θα έλεγα- τροπολογία που καταβαραθρώνει τον κλάδο της Ειδικής Αγωγής και τον οδηγεί σε υφεσιακό μεσαίωνα. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία και για τις οικογένειές τους .Ζητάμε να επανέλθει ως κύριο κριτήριο αξιολόγησης και μονιμοποίησης το βασικό πτυχίο. Ζητάμε άμεσους διορισμούς εδώ και τώρα , και όχι στην εξαθλίωση της Ειδικής Αγωγής. Και έναμήνυμα προςτους βουλευτές Σερρών της συγκυβέρνησης ,στην κ. Κόλλια και στην κ. Σταμπουλή. Δυστυχώς κάποτε η κ. Κόλλια αγωνίζονταν για τα δικαιώματα των αναπληρωτών και ειδικά της Ειδικής Αγωγής, όμως τώρα αγωνίζεται για να κρατήσει την καρέκλα της».

Τον αγώνα των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στηρίζουν και οι γονείςτων παιδιών. Η κ. Καλέδραλη Κωνσταντίνα, μητέρα παιδιού με Ειδικές Ανάγκες και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, δήλωσε, « Δικαίωση ναι στους εκπαιδευτικούς, δικαίωση όμως και στα παιδιά μας. Κάθε σχολική χρονιά ,έχουμε το άγχος, τον προβληματισμό, την αγωνία αν θατοποθετηθούν εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους και φυσικά αν τοποθετηθούν τα παιδιά μας στις τάξεις τους. Ζητάμε αυτό , επιτέλους να τοποθετηθούν σωστά εκεί που πρέπει η οι ειδικοί για να τοποθετηθούν και τα παιδιά μας

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.

 

   
Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Κοινωνία
 

Πιο δημοφιλής είδηση για Κοινωνία:
ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ . ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΤΣΑΡΟΣ

 
Αξιολόγηση άρθρου

Μέση βαθμολογία: 0
Ψήφοι: 0

 

Αφιερώστε λίγο χρόνο και αξιολογήστε το άρθρο


Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad
 

 

Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ