Βρήκε φρικτό θάνατο από τις φλόγες της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο σπίτι της χθες το πρωί

Βρήκε φρικτό θάνατο από τις φλόγες της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο σπίτι της χθες το πρωί

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν μεγάλη, καθώς στο χώρο έσπευσαν τέσσερα οχήματα με 12 άνδρες

 

Την ζωή της έχασε ηλικιωμένη γυναίκα στο Κωνσταντινάτο Σερρών, στην φωτιά που εκδηλώθηκε χθεςτο πρωί, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στο σπίτι της . Στις 9:42΄΄ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών δέχθηκε κλήση για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικία στο Κωνσταντινάτο Σερρών . Αμέσως στην περιοχή κατευθύνθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 12 άντρες. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν μεγάλη καθώςυπήρχε η πληροφόρηση ότι είχε εγκλωβιστεί στο χώρο της φωτιάς μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συνέδραμεκαι υδροφόρο του δήμου Σερρών όπως και γείτονες που με κάθε μέσο προσπαθούσαν να βοηθήσουν. Στο χώρο υπήρχαν φιάλες υγραερίου και ο φόβος να σημειωθούν εκρήξεις ήταν μεγάλος και για αυτό ηΑστυνομία αναγκάστηκε να εκκενώσει την γύρω περιοχή.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν αυτή πάρει μεγάλη διάσταση και επεκταθεί,οι πυροσβέστες την έσβησαν αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά για τηνηλικιωμένη γυναίκα που βρήκε φρικτό θάνατο από τις φλόγες της φωτιάς.Η απανθρακωμένη σωρός της μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σερρών.

Όπως δήλωσε στη «Σ» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών , ΣωτήρηςΔημητράκης, η κινητοποίηση ήταν μεγάλη , στο χώρο της εκδήλωσης της φωτιάς έφτασαναμέσως τέσσερα οχήματα, με 12 άντρες . «Περί ώρα 9:42 το πρωί ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε με τέσσερα οχήματα και 12 άντρες επειδή οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες ότι υπήρχε άτομο μέσα κάναμε μεγαλύτερη κινητοποίηση με υδροφόρα του δήμου Σερρών. Φτάνοντας οι πρώτες δυνάμεις η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, σε γρήγορο χρονικό διάστημα κατεσβέστη, δυστυχώς υπήρχε μι α κυρία μέσα που ανασύρθηκε μέσα από τα χαλάσματα και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σερρών. Η κατάσβεση ήταν δύσκολη ,υπήρχαν και φιάλες υγραερίου , ο κίνδυνος ήταν μεγάλος για έκρηξη, παραβρέθηκε και όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας που απέκλεισε την περιοχή. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και δεν υπήρξε πρόβλημα ως προς την επέκταση της φωτιάς. Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται και το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα συλλέγει στοιχεία» τόνισε.

Αναφορικά με τα αίτια της φωτιάς ο κ. Δημητράκης, σημείωσε «Υπάρχουν εικασίες ότι η φωτιά προήλθε από την σόμπα ,αποδείξεις δεν υπάρχουν ακόμα. Είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης, θα ρθουν οι καταθέσεις, αξιοποιούμε και τα στοιχεία που υπάρχουν».

Τις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών και η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

     
 
 
   
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ