«Βυθίζονται στη φτώχεια οι Έλληνες»! Φωτογραφίες «γροθιά στο στομάχι»  ΦΩΤΟ !!!

«Βυθίζονται στη φτώχεια οι Έλληνες»! Φωτογραφίες «γροθιά στο στομάχι» ΦΩΤΟ !!!

Τη ζοφερή πραγματικότητα της φτώχειας στην Ελλάδα, μετά από επτά χρόνια κρίσης περιγράφει το Reuters, που βρέθηκε σε ένα από τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων. Σοκαριστικά στοιχεία και φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κατάσταση...

 
"Η Δήμητρα, ελληνίδα συνταξιούχος, λέει πως ποτέ δεν είχε φανταστεί μια ζωή περιορισμένη σε συσσίτια: λίγο ρύζι, δύο πακέτα μακαρόνια, ένα πακέτο ρεβύθια και ένα κουτί γάλα για όλο το μήνα".
Έτσι ξεκινά το δημοσίευμα του Reuters που περιγράφει το πώς βιώνουν οι Έλληνες την κρίση, η οποία μετράει πια επτά χρόνια -οδυνηρής- παρουσίας...

Αναλυτικά αναφέρει το δημοσίευμα που υπογράφει η Karolina Tagaris:Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι ενδεικτικός: "Μετά από επτά χρόνια προγραμμάτων διάσωσης, οι Έλληνες βυθίζονται ακόμη πιο βαθιά στη φτώχεια".
"Η 73χρονη Δήμητρα -που κάποτε βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη σε συσσίτια του Ερυθρού Σταυρού- είναι μεταξύ ενός αυξανόμενου αριθμού Ελλήνων που με δυσκολία τα βγάζουν πέρα. Μετά από επτά χρόνια προγραμμάτων διάσωσης, που "έριξαν" δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, η φτώχεια δεν βελτιώνεται. Γίνεται χειρότερη από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.
"Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου", λέει, αρνούμενη να δώσει το επίθετό της, εξαιτίας του στίγματος που ακόμη υπάρχει για όσους πηγαίνουν σε συσσίτια στην Ελλάδα. "Ζω με φειδώ. Ποτέ δεν πήγα διακοπές. τίποτα, τίποτα, τίποτα".
Πλέον, τα περισσότερα από τα 332 ευρώ που είναι το μηνιαίο εισόδημά της, πηγαίνουν στο ενοίκιο ενός μικροσκοπικού διαμερίσματος στην Αθήνα. Τα υπόλοιπα: Λογαριασμοί.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση και ο αντίκτυπός της, ανάγκασαν τέσσερις χώρες της Ευρωζώνης να επιστρέψουν στους διεθνείς δανειστές τους. Ιρλανδία, Πορτογολία και Κύπρος μπήκαν σε προγράμματα διάσωσης και είναι ξανά στα πόδια τους, οι οικονομίες τους αναπτύσσονται ξανά. Η Ελλάδα όμως, η πρώτη που μπήκε σε πρόγραμμ διάσωσης το 2010, χρειάστηκε τρία.
Πακέτα δανειακής διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ έσωσαν την Ελλάδα από την χρεοκοπία, αλλά η λιτότητα και οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που οι δανειστές επέβαλαν ως όρους, βοήθησαν στο να μετατραπεί η ύφεση σε κατάθλιψη.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η αριστερή κυβέρνηση πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τόνισε αυτό τον μήνα πως "πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί απέναντι σε μία χώρα που λεηλατήθηκε και σε ανθρώπους που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τόσες πολλές θυσίες στο όνομα της Ευρώπης".
Η Ελλάδα δεν είναι η πλέον φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα επίπεδα φτώχειας είναι υψηλότερα στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η Ελλάδα όμως δεν είναι πολύ πίσω στην τρίτη θέση, με τα δεδομένα της Eurostat να δείχνουν πως το 22,2% του πληθυσμού είχαν "σοβαρές υλικές στερήσεις" το 2015.
Ανησυχούμε επειδή δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτών των ανθρώπων", λέει η κυρία Κατσούλη. "Υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά και κάποιες μέρες δεν έχουμε να τους δώσουμε ούτε γάλα".
Πηγή: reuters.com
Φωτογραφίες: Reuters

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ