Σέρρες: Διάλογο με την κυβέρνηση ζητά η συντονιστική επιτροπή αγροτοκτηνοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας

Σέρρες: Διάλογο με την κυβέρνηση ζητά η συντονιστική επιτροπή αγροτοκτηνοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας

Επιστολή με την οποία ζητούν άμεσα συνάντηση με την κυβέρνηση για τη "διεξαγωγή επικοδομητικού διαλόγου", κατέθεσαν σήμερα εκ νέου στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, άνθρωποι αγροτοκτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και συνάδελφοί τους από άλλες περιοχές της χώρας, που συντάσσονται μαζί τους...

Όσοι συντάσσονται με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να το ανακοινώσουν αύριο επίσημα, σε συνάντηση που ορίστηκε για τη 13.00 στο Λευκώνα Σερρών, όπως είπε το μέλος του μπλόκου του Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Σερρών. Ο κ. Λίτος κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να δώσουν ηχηρό "παρών" στην αυριανή συνάντηση, αλλά, ωστόσο, διεμήνυσε ότι "οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα μένουμε στα μπλόκα που έχουμε στήσει και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, σκληραίνοντας αισθητά τη στάση μας".

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, στις 12 το μεσημέρι, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας, έχει καλέσει ευρεία συνάντηση στη Νίκαια, με στόχο τη συγκρότηση κοινού μετώπου αγώνα, κάτι που όπως φαίνεται απίθανο να συμβεί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας συμπλέουν, μεταξύ άλλων, αγροτοκτηνοτρόφοι από Λάρισα, Καρδίτσα, Φθοιώτιδα, Μαγνησία, Βοιωτία και ορισμένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην επιστολή που κατατέθηκε τονίζεται, μεταξύ άλλων, η δεινή θέση των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας στο πλαίσιο των νομοθετικών ρυθμίσεων που έχουν προχωρήσει, και υπογραμμίζεται το δυσοίωνο μέλλον του πρωτογενούς τομέα. "Δεν είναι απλώς ασύμφορη, αλλά μη βιώσιμη η ενασχόλησή μας με την γη", σημειώνουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Ζητούν συνάντηση με με στελέχη της κυβέρνησης από τα υπουργεία των Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, υπό την εποπτεία, ή και φυσική παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. Στον άξονα της συζήτησης επικεντρώνουν τα εξής τρία σημεία:κόστος παραγωγής, ασφαλιστικό και φορολογικό. Τρακτέρ μέσα στη Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες.

Πηγή: AlphaTV.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ