Πολιτικός «αρραβώνας» ανάμεσα σε κλεφτοΠασόκ και Μπομπολικό Ποτάμι   !!!

Πολιτικός «αρραβώνας» ανάμεσα σε κλεφτοΠασόκ και Μπομπολικό Ποτάμι !!!

Η απελπισία, η απόγνωση και η αίσθηση της πολιτικής απομόνωσης από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού φαίνεται ότι οδηγεί σε πολιτικό «αρραβώνα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.

Έτσι, λοιπόν, Γεννηματά και Θεοδωράκης αποφάσισαν την σύσταση κοινής επιτροπής από στελέχη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, που θα αναλάβει να καταρτίσει το πλαίσιο του «γάμου» σε ενιαίο κόμμα, με το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές. Η πόλωση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. απειλεί με εξαφάνιση τα δύο κόμματα της Κεντροαριστεράς και, υπό αυτό το πρίσμα, περάστηκαν οι… βέρες.

Σε περίπτωση μάλιστα δημιουργίας νέου κόμματος, αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για τη διαγραφή (!) των χρεών του ΠΑΣΟΚ, ύψους 110.000.000 ευρώ, αφού θα εκδοθεί νέος ΑΦΜ.

Βεβαίως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα για τα ευρισκόμενα σε πολύ δύσκολη θέση αυτά κόμματα, καθώς θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν απώλειες στελεχών τα οποία δεν θα συμφωνήσουν με αυτή την σύζευξη. Από την πλευρά του Ποταμιού, κάποια στελέχη, όπως ο Χάρης Θεοχάρης και ο Ασημάκης Φωτήλας, θεωρούν μάλλον καλύτερη τη σύμπραξη με τη Ν.Δ., ενώ η διεύρυνση του χώρου με την ένταξη στο σχήμα του Γιώργου Παπανδρέου θα προκαλούσε την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος βλέπει με καχυποψία τις κινήσεις της Φώφης Γεννηματά. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί αυτή τη σύμπραξη ως μια καλή ευκαιρία για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Είναι ολοφάνερο ότι τόσο η Γεννηματά όσο και ο Θεοδωράκης έχουν αντιληφθεί ότι ακόμη και η είσοδός τους στην επόμενη Βουλή δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη (ειδικά ο Θεοδωράκης πρέπει να θεωρεί κάτι παραπάνω από σίγουρο την εκλογική συντριβή του μορφώματός του), γι΄ αυτό επιχειρούν να σώσουν την παρτίδα μαζεύοντας τα υπολείμματά τους. Μπορεί κάποιοι αιθεροβάμονες να κάνουν όνειρα θερινής νυκτός για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στις ερχόμενες εκλογές, η πραγματικότητα όμως διαψεύδει άμεσα αυτές τις φρούδες ελπίδες, μετατρέποντας αυτή την «συμφωνία» απλώς σε προσπάθεια εισόδου και στη νέα Βουλή, έστω και οριακά.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ