Κι όμως ο οργασμός δεν είναι το παν για να κάνετε τέλειο έρωτα!

Κι όμως ο οργασμός δεν είναι το παν για να κάνετε τέλειο έρωτα!

Μάθε τι αποκαλύπτει νέα έρευνα, σχετικά με την ποιότητα της ερωτικής σχέσης…

Η σεξουαλική ικανοποίηση δεν έχει να κάνει τόσο με την τεχνική και τη σωματική τελειότητα όσο με την ποιότητα της ερωτικής σχέσης και την οικειότητα μεταξύ των συντρόφων. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μελέτη με τίτλο ‘’το Πορτρέτο του Τέλειου Σεξ’’, που διεξήχθη στην Οτάβα του Καναδά.

«Κανείς δεν είχε κάνει τον κόπο να διερευνήσει εμπειρικά τι είναι αυτό που φέρνει την σεξουαλική πληρότητα και ολοκλήρωση», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, ψυχολόγος- σεξολόγος, Peggy Kleinplatz. «Οι περισσότεροι απλά αναζητούν να ζήσουν το όνειρο».

Η έρευνα εντόπισε 8 απαραίτητα συστατικά του καλού σεξ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο συγχρονισμός, η οικειότητα και η έλλειψη αναστολών.

Αντίθετα οι συμμετέχοντες αποδείχτηκε ότι έδιναν μικρή σημασία στον αισθησιασμό και τον οργασμό όπως και στη λαγνεία, την επιθυμία, τη χημεία και την έλξη. Όταν ερωτήθηκαν ειδικά για το ρόλο του οργασμού, οι περισσότεροι είπαν ότι δεν τον θεωρούν τρομερά σημαντικό.

Στη μελέτη, που διήρκεσε 5 χρόνια, συμμετείχαν 64 άτομα - από όλο τον κόσμο, αλλά τα περισσότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες - που δήλωσαν ότι έχουν εμπειρία από πραγματικά καλό σεξ. Τα 25 από αυτά ήταν 60 ετών ή μεγαλύτερα, που επιλέχτηκαν ειδικά για την ηλικία τους και την πείρα τους σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ