Σεξ στα σκοτεινά: Πώς επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα

Σεξ στα σκοτεινά: Πώς επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα

Ο χαμηλός φωτισμός θεωρείται κατά γενική ομολογία αρκετά αισθησιακός, τώρα όμως οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι επηρεάζει και τη γονιμότητα της γυναίκας...

Το φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές ή ακόμη και τα φώτα του δρόμου που διαπερνούν τις κουρτίνες του δωματίου απορρυθμίζουν τον αναπαραγωγικό κύκλο της γυναίκας, προειδοποιούν οι ειδικοί, με τις γυναίκες μέσης ηλικίας να επηρεάζουν περισσότερο σε σύγκριση με τις νεότερες γυναίκες.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell Reports, όσες γυναίκες δυσκολεύονται να συλλάβουν θα πρέπει να λάβουν μερικά απλά μέτρα ώστε να εξασφαλίσουν την ελάχιστη δυνατή έκθεση στο φως τις βραδινές ώρες.

Οι Αμερικανοί και Ιάπωνες ερευνητές που εκπόνησαν την εν λόγω μελέτη κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από δοκιμές σε ποντίκια. Συγκεκριμένα, θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο η απορρύθμιση του βιολογικού ρολογιού μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα.

Δεν παρατηρήθηκαν αρνητικές επιδράσεις στα νεαρά ποντίκια, τα ευρήματα όμως ήταν ανησυχητικά για τα ποντίκια μέσης ηλικίας. Φάνηκε όμως ότι η αναπαραγωγική λειτουργία ήταν δυνατό να αποκατασταθεί όταν επανήλθε η ομαλή λειτουργία του βιολογικού ρολογιού των πειραματόζωων.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι παρόμοιες επιδράσεις είναι πιθανό να παρατηρηθούν και στον άνθρωπο.Πηγή: http://www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ